Operational Lease is bij bedrijven en organisaties de populairste leasevorm. De meeste risico’s liggen bij de leasemaatschappij. Het verschil met Financial Lease is dat niet u, maar de leasemaatschappij de auto op de balans heeft staan. Zo houdt u meer werkkapitaal over. Bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. U heeft minder risico’s op gebruikskosten en administratie kost u weinig tijd.

+ gemak
+ zekerheid
+ vast bedrag per maand
+ geen onverwachte kosten
+ aankoopbedrag niet zelf financieren
+ geen restwaarderisico

Netto Operational Lease

.

Bij netto operational lease zijn de aanvullende diensten, die een leasemaatschappij normaliter bij operational lease aanbiedt, niet inbegrepen bij de leaseovereenkomst. Het onderhoud, eventuele reparaties en schadeafhandeling moet de lessee dan zelf verzorgen. Doordat de leasemaatschappij het onderhoud niet kan sturen en hierdoor geen zicht heeft op de status van de auto, zal zij voorzichtiger zijn bij het inschatten van de restwaarde dan bij een overeenkomst met een reguliere operational lease. Netto operational lease kan een oplossing zijn wanneer u vooral voor leasing kiest vanwege het feit dat u de auto’s wilt financieren zonder deze auto’s op uw bedrijfsbalans te krijgen.

Financial lease is dan geen optie omdat u de auto’s dan wel op uw balans moet activeren.

Omdat het bij netto operational lease in princiepe gaat om een off-balance financiering, heeft de lessee vrijwel altijd een koopoptie zodat hij de mogelijkheid heeft de auto na afloop van het contract over te nemen.

Operational Lease